Tarlab on oululainen kaikille avoin yhteisöllinen työpaja. Hacklab tarjoaa tilat ja välineitä erilaiseen käsillä puuhasteluun, rakenteluun, korjaamiseen ja askarteluun. Toiminnan keskiössä on yhdessä tekeminen ja toisilta oppiminen. Yhdistys on jäsentensä näköinen, tiloissa voi toteuttaa omia projektejaan tai jotain yhdessä muiden kanssa. Jäsenten ja tarpeiden lisääntyessä yhdistys pyrkii laajentamaan toimintaansa kattamaan uusia osa-alueita.

Tarlab on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka pääasiallinen tulonlähde on jäsenmaksut ja tilankäyttömaksut. Toiminnan osana järjestämme tapahtumia ja osallistumme muiden tapahtumiin.

Tarlab on ns. hakkeritila (engl. hackerspace), Suomessa on enemmän käytetty kieleen paremmin sopivaa termiä ‘hacklab’. Kansallisesti toimimme osana Hacklab.fi-verkostoa. Lisää tietoa hakkeritiloista löytyy esimerkiksi Hackerspaces.orgin sivuilta.

Labin tiloihin ja toimintaan pääsee tutustumaan avointen ovien illoissa, jotka järjestetään tiistaisin kello 20:00 alkaen (varmista kuitenkin ennen paikalle tuloa). Tarlabin tilat löytyy Tuirasta, osoitteesta Valtatie 67.